tirsdag den 6. februar 2018

Uddannelsesloftet

I fredags havde vi fornøjelsen af at lade studerende fra Aalborg Universitet overtage undervisningen for en dag, mens lærerne havde en pædagogisk dag.

De universitetsstuderende underviste i al verdens forskellige emner og pirrede elevernes faglige nysgerrighed. Desuden fortalte de om livet som studerende og ikke mindst om en af de udfordringer, man for tiden kan møde i det danske uddannelsessystem: uddannelsesloftet, som er blevet indført for at sætte en stopper for dobbeltuddannelse.

Uddannelsesloftet er i den grad en hæmsko for unges fremtidige uddannelsesmuligheder. Det glædede mig derfor, da en af vores elever, efter at have hørt om uddannelsesloftet fra de studerende, sendte en besked til alle gymnasiets elever og ansatte og opfordrede dem til at skrive under på det forslag, der er fremsat på https://www.borgerforslag.dk om at afskaffe uddannelsesloftet.

Jeg har naturligvis benyttet mig af lejligheden til at skrive under og vil opfordre alle andre til også at gøre det. Lige nu er der 44.897 underskrivere. Så med bare lidt over 5000 mere vil afskaffelse af uddannelsesloftet komme til afstemning i Folketinget.


Det er forsøget værd – det er de unges fremtid det gælder!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar