tirsdag den 27. september 2016

Dygtige elever i konstruktiv debat

Jeg har netop set Hilary Clinton og Donald Trump i den første officielle "debat". Men det var mere mudderkastning end debat. Det stod i skarp kontrast til den debat som eleverne fra Gribskov Gymnasium og eleverne fra John A. Holmes High School havde tidligere på dagen.

I dag havde vi nemlig fornøjelsen af at være på besøg på John A. Holmes High School, hvor de danske elever først fulgte undervisning i forskellige klasser og bagefter deltog i et seminar med de amerikanske elever, hvor de på forbilledlig vis konstruktivt debaterede de politiske temaer, der er oppe i den amerikanske valgkamp. Dette fortsatte i en undervisningstime, hvor den danske lærer Martin Prag på fornem vis fik vist de amerikanske elever, hvordan en typisk dansk undervisningstime foregår.

Eleverne var dygtige til at nuancere deres synspunkter, de lyttede til hinanden og ingen kastede med mudder. Debatten blive styret elegant af danske og amerikanske lærere. Det var en debat som politikere over hele verden kunne lære meget af, og jeg er stolt over at være rektor for de danske elever og meget glad for at de har lært de amerikanske elever at kende. Det var imponerende at se, hvordan eleverne gav hinanden plads til at være uenige. Hvis politiske valgkampe foregik på den måde, så var meget vundet. Med elever som dem er der håb for fremtiden.


Lotte Damsgaard og Martin Prag foran John A. Holmes High School

Seminar med danske og amerikanske elever
Seminar med danske og amerikanske elever
Martin Prag underviser danske og amerikanske elever


Ingen kommentarer:

Send en kommentar