fredag den 17. marts 2017

Nordatlantisk gymnasieklasse (ansøgning)

Vi har på Gribskov Gymnasium indsendt en ansøgning til Undervisningsministeriet om at få tilladelse til som forsøg at oprette en særlig Nordatlantisk gymnasieklasse, hvor eleverne skal komme fra Danmark, Island, Færøerne og Grønland. Det er rektor Poul V. B. Jensen fra GUX Sisimiut i Grønland, der har fået ideen, som er banebrydende og vil være et helt nyt og originalt tilbud til unge i de fire lande. Tanken er, at eleverne skal gå et år hos os på Gribskov Gymnasium, et halvt år på det færøske gymnasium Miðnám á Kambsdali, et halvt år på Verzlunarskoli Islands i Island og et helt år GUX Sisimiut i Grønland. 

Med etableringen af Nordatlantisk gymnasieklasse vil vi støtte kendskabet til hinanden i regionen og dermed udruste vores elever til at blive studieparate og almendannede som nordatlantiske statsborgere med unikt nordisk netværk, der vil vare ved resten af livet.

Vi indsendte ansøgningen for snart 9 måneder siden og venter i spænding på svar. Jeg har ikke skrevet om det tidligere, da det jo kun er en ansøgning, men i går havde Frederiksborg Amts Avis opsnappet, at vi har indsendt ansøgningen, fordi de havde hørt om projektet på et byrådsmøde i Gribskov Kommune, der havde hørt om projektet, fordi jeg har talt med borgmester Kim Valentin om at vi vil få brug for kollegieværelser til de studerende, når de skal være hos os, hvilket han er positiv stemt over for og gerne vil samarbejde med os om.  

Så snart vi får svar fra Undervisningsministeriet, vil jeg naturligvis skrive om det her på bloggen. 

Artiklen i Frb. Amts Avis kan læses her: http://sn.dk/Gribskov/Gribskov-Gymnasium-oensker-Nordatlantisk-klasse/artikel/641732

Da billedet i avisen desværre er af ældre dato, får I her et mere vellignende billede af mig i  nordatlantiske omgivelser. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar