tirsdag den 18. april 2017

Studietur til Kina


Det lykkedes ikke at blogge live fra min Kinatur med Gribskov Gymnasiums kinesiskhold, så her er i stedet en kort opsamling og lidt billeder den oplevelsesrige tur.

Vi var i Shanghai og i Jiaxing, hvor elever fik mulighed for at øve deres kinesiskfærdigheder og oplevede livet i Kina indefra, da de var privat indkvarteret hos værtsfamilier, som alle var utrolig gæstfri og imødekommende.
Vores partnerskole, Jiaxing Nanhu High School, blev for 2 år siden blev ”affiliated to Beijing Normal University” og i den forbindelse fik skolen ny rektor. Det var derfor vigtigt, at vi underskrev en ny samarbejdsaftale. Underskriftceremonien var en oplevelse i sig selv. Meget formel og med flotte mapper til dokumenterne. 
Vi blev taget utrolig godt imod på skolen og eleverne oplevede både kinesisk, engelsk, kalligrafi og idrætstimer i klasser med 42 elever. Undervisningen er meget traditionelt tilrettelagt, så jeg sikker på at de kinesiske lærere, der vil skulle besøge os i vores gensidige udvekslingsaftale, vil kunne blive inspirerede af undervisningen hos os. Til gengæld så kunne vi nok lære noget af den daglige snorlige morgengymnasitk, hvor 1200 elever følger samme nøje tilrettelagte koreografi. Imponerende!

Vi fik også lov til at købe skole uniformer (oversize rød/hvide træningsdragter) – og så var vi alle kinesere for en stund.

Danske og kinesiske eleve i matchende dragter. 


Kina er på mange måder et paradoksernes land. Rig og fattig lever side om side. I Shanghai kan du i samme gade få skønne krydrede morgenpandekager i gadekøkken til 5 kr. og købe din sædvanlige Starbucks kaffe til samme pris som herhjemme. Kina er i udvikling og vi så kun overfladen, men der er ingen tvivl om at vores fortsatte samarbejde vil være frugtbart og i fremtiden berige både vores elever og de kinesiske elever med indblik i andre sider af verden og derved forhåbentlig bidrage til øget tolerance af forskelle og forståelse for verdens mangfoldighed.


Arkitektonisk kontrastDanske og kinesiske elever foran skolen med fin velkomst til os. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar